MERCAT-FIRA DE PRODUCTES DE LA TERRA DE L'ALBIOL

Publicat el 05/10/2017

 

 

Una nova edició del Mercat-Fira de l’Albiol aquest cap de setmana

 

Aquest cap de setmana, arriba una nova edició del Mercat-Fira de l’Albiol. El diumenge 13 de maig, entre les 10 i les 14 hores, davant l’església de Sant Miquel,  hi haurà més d’una dotzena de parades amb productes km 0 com vi ecològic, oli, verdures, embotits i formatges artesans, entre altres.

 

Aquesta activitat és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Albiol que té per objectiu donar a conèixer i promocionar el municipi, i s’inspira en el privilegi de celebrar fira concedit a l’Albiol pel rei Joan I de Catalunya i l’Aragó el 1391.

 

A més del Mercat, a l’Albiol es poden visitar les restes del Castell (s’ha de concertar la visita guiada al tel 636 524 001) i els dos miradors amb que compta el municipi, un a la mateixa plaça de l’Església i l’altre al peu del Castell, però tots dos amb unes vistes espectaculars sobre tot el Camp de Tarragona. El municipi, a més, ofereix una important xarxa de camins per gaudir del paisatge i la natura a les portes de les Muntanyes de Prades.

 

 

 

Un Mercat-Fira de l’Albiol cada cop més consolidat arriba de nou aquest cap de setmana

 

El Mercat-Fira de l’Albiol torna aquest cap de setmana al municipi cada cop més consolidat,  ja que va començar amb dues parades i ara ja són més d’una dotzena que oferten productes km 0 com vi ecològic, oli, verdures, embotits i formatges artesans, entre altres. El Mercat-Fira se celebra tots els segons diumenges de cada mes i se situa davant l’església de Sant Miquel de l’Albiol, de les 10 a les 14 hores.

 

Aquesta activitat és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Albiol que va començar el mes d’octubre de l’any passat, tot just ara fa 6 mesos. L’actuació s’inspira en el privilegi de celebrar fira concedit a l’Albiol pel rei Joan I de Catalunya i l’Aragó el 1391, essent llavors aquesta població una de les poques que gaudia d’aquest privilegi a l’Edat Mitjana. 

 

L’objectiu és dinamitzar el potencial turístic del municipi sobretot a partir del seu patrimoni natural i paisatgístic i donar a conèixer un dels municipis més desconeguts de la comarca. A més d’aquestes activitats, l’Ajuntament iniciarà en breu les obres de finalització de l’alberg municipal, que suposarà un nou al·licient per incentivar l’activitat turística al poble, que ja compta amb un bar restaurant al nucli de l'Albiol. 

 

El municipi és molt apreciat per practicants del senderisme, del ciclisme i pels boletaires, ja que és porta d’entrada a les Muntanyes de Prades i forma part de la Ruta dels Miradors del Consell Comarcal del Baix Camp, que es pot resseguir en cotxe. Concretament disposa d’un mirador a la mateixa plaça de l’església i d'un altre al Castell, amb magnífiques vistes sobre més de 50 quilòmetres de costa, des de Torredembarra fins a l’Hospitalet de l’infant. El nucli del municipi conserva la seva estructura original amb carrers i cases de pedra.                                              

 

                                                           *****

 

L'Ajuntament de l'Albiol organitza  un mercat-fira de productes de la terra: productes artesans, ecològics i de qualitat km. 0

 

El 1391, el rei Joan I de Catalunya i l'Aragó va otorgar el privilegi de fira a l'Albiol, convertint-lo en un dels pocs municipis en gaudir-ne a l'Edat Mitjana.

Rememorem aquesta fita històrica recuperant el mercat, el tercer diumenge de cada mes, per oferir els millors productes de les nostres contrades.

 

Aquest mercat-fira es començarà el diumenge dia 8 d'octubre de 2017 i s'acabarà el 16 de desembre de 2018, el mercat-fira tindrà lloc davant de l'església de Sant Miquel de l'Albiol de 10:00 a 14:00 hores.

 

Per a més informació posar-vos en contacte amb l'Ajuntament, al numero de telèfon 977 84 61 60 o per correu electrònic ajuntament@albiol.cat

 

Aquest diumenge, Mercat-Fira de Productes de la Terra a l’Albiol


Diumenge, 12 de novembre , durant tot el matí, l’Albiol acollirà el Mercat-Fira de Productes de la Terra amb productes artesans, ecològics i de qualitat km 0. El Mercat estarà obert de les 10 a les 14 h davant l'església de Sant Miquel, i a més de productes agraris inclou altres productes com llaminadures, joguines, o cistelleria i altres artesans.
Aquesta és una nova iniciativa de l’Ajuntament del municipi que ha reservat el segon diumenge de cada mes per celebrar aquest certamen. El primer mercat va tenir lloc el passat 8 d'octubre, i ja està la programació feta fins al desembre del 2018.
Amb aquesta actuació el poble de l'Albiol rememora el privilegi de celebrar fira concedit al poble pel rei Joan I de Catalunya i l’Aragó el 1391, essent llavors aquesta població una de les poques que gaudia d’aquest privilegi a l’Edat Mitjana.

El Mercat-Fira de Productes de la Terra vol atreure visitants al nucli de l'Albiol per donar a conèixer el poble i el seu entorn. Aquesta petita població del Baix Camp és una de les més desconegudes de la comarca tot i que presenta interessants atractius com ara dos miradors (un situat just davant l'església i l'altre al peu del castell) que ofereixen una magnífica perspectiva sobre tot el Camp de Tarragona; el conjunt de camins i senders que envolten el municipi, o les restes del castell. La seva riquesa natural i paisatgística és un dels seus principals atractius i és molt apreciada per practicants del senderisme, del ciclisme i pels boletaires. 


El nucli conserva la seva estructura original amb carrers i cases de pedra i, a més, esdevé una bona porta d'entrada a les muntanyes de Prades i forma part de la Ruta dels Miradors del Consell Comarcal del Baix Camp, que es pot resseguir en cotxe. Per tot això, la visita al Mercat-Fira del diumenge a l'Albiol és una bona excusa per gaudir de productes de qualitat i per gaudir d'aquest petit municipi i el seu entorn.