MERCAT-FIRA DE PRODUCTES DE LA TERRA DE L'ALBIOL

Publicat el 05/10/2017

 

L'Ajuntament de l'Albiol organitza  un mercat-fira de productes de la terra: productes artesans, ecològics i de qualitat km. 0

 

El 1391, el rei Joan I de Catalunya i l'Aragó va otorgar el privilegi de fira a l'Albiol, convertint-lo en un dels pocs municipis en gaudir-ne a l'Edat Mitjana.

Rememorem aquesta fita històrica recuperant el mercat, el segon diumenge de cada mes, per oferir els millors productes de les nostres contrades.

 

Aquest mercat-fira es començarà el diumenge dia 8 d'octubre de 2017 i s'acabarà el 11 de desembre de 2018, el mercat-fira tindrà lloc davant de l'església de Sant Miquel de l'Albiol de 10:00 a 14:00 hores.

 

Per a més informació posar-vos en contacte amb l'Ajuntament, al numero de telèfon 977 84 61 60 o per correu electrònic ajuntament@albiol.cat

 

Aquest diumenge, Mercat-Fira de Productes de la Terra a l’Albiol


Diumenge, 12 de novembre, durant tot el matí, l’Albiol acollirà el Mercat-Fira de Productes de la Terra amb productes artesans, ecològics i de qualitat km 0. El Mercat estarà obert de les 10 a les 14 h davant l'església de Sant Miquel, i a més de productes agraris inclou altres productes com llaminadures, joguines, o cistelleria i altres artesans.
Aquesta és una nova iniciativa de l’Ajuntament del municipi que ha reservat el segon diumenge de cada mes per celebrar aquest certamen. El primer mercat va tenir lloc el passat 8 d'octubre, i ja està la programació feta fins al desembre del 2018.
Amb aquesta actuació el poble de l'Albiol rememora el privilegi de celebrar fira concedit al poble pel rei Joan I de Catalunya i l’Aragó el 1391, essent llavors aquesta població una de les poques que gaudia d’aquest privilegi a l’Edat Mitjana.

El Mercat-Fira de Productes de la Terra vol atreure visitants al nucli de l'Albiol per donar a conèixer el poble i el seu entorn. Aquesta petita població del Baix Camp és una de les més desconegudes de la comarca tot i que presenta interessants atractius com ara dos miradors (un situat just davant l'església i l'altre al peu del castell) que ofereixen una magnífica perspectiva sobre tot el Camp de Tarragona; el conjunt de camins i senders que envolten el municipi, o les restes del castell. La seva riquesa natural i paisatgística és un dels seus principals atractius i és molt apreciada per practicants del senderisme, del ciclisme i pels boletaires. 


El nucli conserva la seva estructura original amb carrers i cases de pedra i, a més, esdevé una bona porta d'entrada a les muntanyes de Prades i forma part de la Ruta dels Miradors del Consell Comarcal del Baix Camp, que es pot resseguir en cotxe. Per tot això, la visita al Mercat-Fira del diumenge a l'Albiol és una bona excusa per gaudir de productes de qualitat i per gaudir d'aquest petit municipi i el seu entorn.