4RT CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DE L'ALBIOL

Publicat el 07/02/2017

L’Albiol convoca el Concurs de Pintura Ràpida 2017

 

L’Ajuntament de l’Albiol ha convocat el Concurs de Pintura Ràpida 2017, que tindrà lloc el diumenge 26 de febrer, de 8 a 14 hores. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer el municipi, i els seus atractius patrimonials i paisatgístics.

 

Les persones interessades a participar-hi s’han de presentar el dia 26 de febrer a l’alberg de l’Albiol, ubicat al carrer Font de Baiget número 4, per a fer la inscripció i segellar els bastidors entre les 8 i les 10 del matí. En aquest mateix lloc s’han de presentar les obres finalitzades i sense emmarcar ni signar, com a molt tard a les 14 hores.

 

Les bases també estipulen que els participants portaran tot el material que els faci falta per a la realització de la seva obra, que haurà de tenir una dimensió mínima de 61x50 cm. Després del veredicte del jurat es podran signar les obres i els artistes que així ho desitgin les podran mostrar en l’exposició oberta al públic que es realitzarà després de la lectura del veredicte.

 

Hi ha tres premis. El primer està dotat amb 600 euros, el segon amb 300 euros i el tercer amb 150 euros. Les  obres  guanyadores,  que  hauran  d’anar  signades  per  l’autor, quedaran en propietat de l’Ajuntament de l'Albiol, així com els drets.

 

L’Albiol, 13 de febrer de 2017

 

Una pintora d'Igualada, Núria Riba, guanyadora del Concurs de Pintura Ràpida de l'Albiol

 

Núria Riba, d'Igualada, ha aconseguit el primer premi del quart Concurs de Pintura Ràpida de l'Albiol, dotat amb 600 euros, amb una perspectiva de tot el poble pintada a l'oli.

 

Per la seva banda, Joan Pons ha aconseguit el segon premi dotat amb 300 euros, i l'Ernesto Sanchiz ha guanyat el tercer premi dotat amb 150 euros.

 

El jurat ha valorat la composició, la perspectiva i la lluminositat de les obres guanyadores, així com la tècnica depurada dels artistes seleccionats i ha ofert una acurada explicació, quadre a quadre, dels motius pels quals ha pres les seves decisions.

 

En total han participat 14 pintors i pintores d'arreu de Catalunya (Igualada, Girona, Lleida o del Berguedà, entre d'altres municipis i comarques). L'alcaldessa de l'Albiol, Lídia Guerrero, ha agraït la participació dels artistes i la tasca del jurat i ha felicitat a tots i cada un dels catorze participants per la qualitat i l'alt nivell de les obres presentades.

 

Aquesta és la quarta edició del concurs, que cada any s'ha convocat en una estació de l'any diferent. En aquesta ocasió l'estació ha estat l'hivern. Per la seva part, la Regidora de Cultura, Isabel González, ha manifestat que de cara a properes edicions, el Concurs de Pintura de l'Albiol es reformularà per tal de donar un major valor afegit a la convocatòria, que al llarg de tot el matí ha comportat un nombrós moviment d'aficionats, curiosos i interessats en l'evolució de la tasca artística dels participants.

 

El jurat l'han integrat Anna M. Melero Ragel, artista plàstica i visual i tècnica superior en arts aplicades al Mur; Erina Serrano Segura, Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i professora titular de visual i plàstica a l'IES Baix Camp de Reus; i Ismael Lozano Bosch, dissenyador i artista plàstic i visual. Es dóna la circumstància, a més, que tan Erina Serrano com Anna M. Melero són també veïnes de l'Albiol.