EL CABIROL A LES COMARQUES DE TARRAGONA. GALERIA FOTOGRÀFICA

Publicat el 18/06/2016

 

El dissabte dia 18 de juny de 2016, de 9:00 a 14:00 i a l'edifici de l'ADF, es durà a terme un seminari sobre el cabirol a les comarques de Tarragona i que serà la primera vegada que es fa aquí a la demarcació.

 

Es parlarà de la biologia, el comportament, la gastronomia i el paper del cabirol als nostres boscos. 

El que es pretén es donar a conèixer aquesta espècie a caçadors, gestors del territori, vetlladors de la biodiversitat i en general a tothom qui hi estigui interessat.

En la ponència intervenen un Biòleg, un advocat de Medi Ambient de la Generalitat i el responsable de la Unitat de Veterinària UAB i director del SEFAS (Servei d' Ecopatología de Fauna Salvatge). Està coordinat per un tècnic Especialista en Gestió d'Espais Naturals i Fauna Silvestre amb mes de quaranta anys d'experiència.

 

Serà molt interessant!!!!

 

No hi falteu!!!!

 

Adjuntem cartell

 

El dissabte dia 18 de juny de 2016 al poble de l'Albiol, a l'edifici de l'ADF, es va dur a terme la primera Jornada sobre el cabirol, va ser una jornada molt interessant. Si voleu veure la notícia , podeu entrar al següent enllaç: http://www.club-caza.com/actualidad/actualver.asp?nn=6340

 

EXITOSA JORNADA SOBRE EL CABIROL A TARRAGONA

 

El passat dia 18 de juny, el poble de l'Albiol, (Baix Camp) a Tarragona, va acollir el primer Seminari sobre el Cabirol a les comarques de Tarragona.

 

El president de la Federació Territorial i organitzador de la Jornada de Caça, Joaquim Vidal, va donar la benvinguda als assistents que van omplir la sala del Centre Social de l'Ajuntament de l'Albiol. Presidia l'acte el Sr. Joan Isern, President de la Societat de caçadors La Albiolenca, que va agrair que es fés aquí el Seminari, i l'Excma. Alcaldessa Lídia Guerrero va inaugurar la Jornada emplaçant la Federació a altres cursos.

 

Les comarques de Tarragona acullen unes poblacions de cabirols a partir d'una reintroducció compartida amb la Federació Catalana de Caça i el Departament de Medi Ambient, amb uns exemplars procedents de Landes (França), alliberats inicialment en els Boscos de Poblet (1995), Alforja (1998), Aiguamúrcia (1999) i Ports de Tortosa (2002).

 

La població de cabirol ha tingut un assentament positiu i progressiu al Camp de Tarragona, la qual cosa fa possible el seu aprofitament cinegètic.

 

Per conèixer millor el Capreolus, la jornada va comptar de 5 parts molt definides:

 

1.- Biologia i ecologia del cabirol. Pere López (Biòleg i Tècnic de la Territorial de FCCT)

2.- Recull de la normativa: llei, reglaments i resolució de vedes. Períodes hàbils, modalitats autoritzades, ús de precintes. Àlex Quadres (Advocat Medi Ambient Generalitat. Associació Cabirol ACE)

3.- Pràctica de la seva cacera en les diferents modalitats. D'una banda, acostament i acostament, i de l'altre en batuda. Diferents tipus de reclams permesos. Calibres i visors. Gossos de rastre i sang.

4.- Estat sanitari del cabirol i normes bàsiques d'higiene, en el tractament de la seva carn. Santiago Lavin (Catedràtic UAB. Director de l'ISEFAS Catalunya)

5.- La seva cuina: diferents receptes

6.- Torn de paraules

 

L'acollida i organització va ser excel·lent. En finalitzar el seminari es va passar una enquesta de la qual es desprèn que els assistents van adquirir uns coneixements suficients per a valorar l'espècie i apreciar-la, i fer un aprofitament raonable. La Jornada va comptar amb la presència de Taxidèrmia Borjes, que va aportar nombrosos trofeus de diferents llocs d'Europa que van ajudar a distingir diferents cornamentes.

 

A les 15:00 hores es donava per finalitzada la jornada que els assistents van trobar curta. Tot seguit van poder seguir comentant sobre el cabirol durant el dinar que es va realitzar al restaurant del mateix poble.

 

Donat l'èxit d'assistència, i quedant una llista d'espera, a la primavera es farà una altra Jornada per la qual es determinarà el lloc.