EL MUSEU CASTELLER DE CATALUNYA TREU A CONCURS EL BLOC AUDIOVISUAL

Publicat el 17/06/2016

 

El Museu Casteller de Catalunya, que actualment es troba en construcció a la ciutat de Valls, ha convocat un concurs d'idees per a l'elaboració del seu projecte museogràfic. L'objecte del concurs consisteix en la selecció d'idees per a la redacció i direcció d'aquest projecte.

 

Les bases del concurs, que han estat publicades a la web de la Generalitat de Catalunya, estableixen un pressupost bàsic de 75.000 euros i un valor estimat del contracte de 195.000 euros, a més d'un premi de 15.000 euros per al guanyador del concurs d'idees i una prima de participació per a la resta de participants seleccionats de 10.000 euros. Al guanyador del concurs també se li podrà adjudicar la redacció i direcció del mateix projecte museogràfic.

 

El periode per presentar els projectes inicials estarà obert fins al 15 de setembre d'aquest mateix any i la seva selecció constarà de dues fases. En la primera, els professionals interessats s'hi podran inscriure fins a aquesta data i una mesa de contractació seleccionarà els cinc concursants que acreditin més solvència. Els concursants disposaran aleshores d'un termini de dos mesos per presentar les seves respectives propostes.

En la segona fase un jurat triarà la proposta guanyadora final a partir de la valoració del seu caràcter innovador i original, la utilització de material audiovisual i tecnològic, la implantació de l'interiorisme dels espais de l'equipament, la proposta d'activitats i/o tallers originals i interactius, i l'optimització en els costos de manteniment. És necessari que els professionals que s'inscriguin al concurs hagin realitzat en els últims 10 anys un projecte museogràfic o expositiu en els àmbits culturals i/o del lleure. El jurat encarregat de la selecció del guanyador estarà format per experts en els àmbits d'arquitectura, comunicació, disseny, gestió cultural, multimèdia i turisme, així com per un representant delegat de la Coordinació de Colles Castelleres de Catalunya.

 

Hi ha, a més, la voluntat per part de l'Ajuntament de Valls de convocar una exposició pública de les cinc propostes selsccionades en algun moment després del 15 de setembre.

 

El termini de presentació d'ofertes és obert fins al proper 9 de juliol de 2016

 

Podeu consultar el plec de clàusules i les prescripcions tècniques a: CONTRACTACIÓ PÚBLICA

 

Visiona el futur Museu Casteller de Catalunya a Valls:  UN CASTELL EN TRES ACTES