FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LES VIRTUTS. GALERIA FOTOGRÀFICA.

Publicat el 21/06/2017

 

L’Albiol celebra solemnement i amb varietat d’actes la Festa de la Mare de Déu de les Virtuts, la seva Patrona

 

L’esglèsia de l’Albiol va quedar petita aquest passat dissabte, 8 de juliol, per acollir la missa i la celebració religiosa en honor de la Mare de Déu de les Virtuts, Patrona del municipi, l’acte amb que, de forma solemne, van iniciar-se dos dies de celebració.

 

Cal destacar que l’actual equip de Govern de l’Ajuntament de l’Albiol treballa de forma continua per donar el màxim protagonisme tant al nucli antic de l’Albiol com al nucli de Masies Catalanes, els dos indrets que, separats per uns onze quilòmetres de distància, concentren la major part de la població albiolenca.

 

En aquest sentit és remarcable que tant l’alcaldessa, Lídia Guerrero, com els regidors integrants del Govern (Albert Pujol, Mario Cortés i Isabel González) van ser presents a tots i cada un dels actes de la Festa de la Mare de Déu de les Virtuts, participant-hi activament i, en el cas de la regidora de Cultura i Festes, Isabel González, programant i coordinant cada una de les activitats durant els dos dies de festa en honor de la Patrona.

 

Tornant a la celebració de la missa en honor a la Mare de Déu de les Virtuts, presidida per mossèn Joan Curieses i amb l’esglèsia guarnida amb flors i plantes aromàtiques, cal destacar que la celebració va gaudir de la solemnitat de les grans ocasions, tot i que el Rosari de torxes i la Benedicció del terme van haver de fer-se dins l’església ja que, malauradament, en el moment en que la processó es disposava a sortir a l’exterior del temple queia un fort aiguat sobre l’Albiol.  

 

La celebració religiosa va finalitzar amb el tradicional Cant de Goigs i amb la besada a la imatge de la Mare de Déu de les Virtuts. Acte seguit es va dur a terme un sopar de germanor. Inicialment, aquest acte s’havia de celebrar a la plaça dels Escacs, però a causa de la inestabilitat del temps va acabar celebrant-se al restaurant de l’Albiol, on es va omplir tota la capacitat de l’establiment.

 

El darrer acte de la nit va ser el concert que va oferir el músic i poeta Guillem Ramisa al Refugi de l’Albiol. Ramisa va presentar el seu nou disc ‘Bondat senzilla’ i, a més de les seves composicions, va cantar també una versió de l’Alleluia de Leonard Cohen. El concert va ser seguit amb molt interès, amb aplaudiments i amb peticions ‘d’una altra, una altra’, mentre que Ramisa i els músics que l’acompanyaven van mostrar-se molt agraïts per la bona acollida que els va oferir el poble de l’Albiol.  

 

Diumenge 9

 

Els actes festius en honor de la Mare de Déu de les Virtuts van continuar l’endemà, diumenge 9, amb una Trobada de Puntaires i amb una Fira artesanal amb venda de productes alimentaris, ecològics i artesanals.

 

El Ball de Valencians de la Selva del Camp i l’actuació dels Castellers de la Il·lusió van conformar la part més tradicional del programa festiu amb ballades i castells davant de l’església, davant del restaurant de l’Albiol i davant l’Ajuntament albiolenc. El Ball de Valencians va iniciar la seva actuació davant el Mirador i des d’aquí va dirigir-se a l’Ajuntament trenant i destrenant els seus balls.

 

D’altra banda, cal destacar molt especialment l’actuació que van oferir els Castellers de la Il·lusió, una colla nascuda fa tres anys a Valls, formada per una setantena de castellers i castelleres i que té com a principal objectiu la inclusió de persones amb diverses limitacions físiques i mentals, unides totes elles amb l’objectiu d’aixecar castells i de viure i transmetre els valors del fet casteller. Castellers de la Il·lusió és una colla que, per les seves característiques, és única arreu del món.

 

A banda d’aquestes actuacions, els més petits van poder gaudir amb jocs de carrer per a nens i nenes i, sobretot, amb l’actuació del pallasso Tato Show que va fer riure i cantar a grans i petits amb el seu espectacle. La celebració de la Festa de la Mare de Déu de les Virtuts va acabar amb un vermut popular servit al Mirador de l’Albiol amb que es va posar punt final a dos dies de convivència i celebració, oberts a tothom i que van comptar amb una exitosa participació tot i que el temps va deslluïr, almenys parcialment, una part del programa previst.

 

Els propers 4, 5 i 6 d’agost se celebrarà la Festa d’Estiu de l’Albiol amb la major part dels actes al nucli de Masies Catalanes, mentre que a finals de setembre es clouran les celebracions estivals a l’Albiol amb la celebració de la Festa Major en honor del patró, Sant Miquel.    

 

 El dissabte 8 de juliol i el diumenge 9 de juliol de 2017 el poble de l'Albiol celebrarà la Festa de la Mare de Déu de les Virtuts.

 

“...perquè les nostres nafres siguin sanades”

 ...”Ens esforcem per adaptar-nos al medi i quan l’ambient és desordenat,
caòtic i carregat de contaminació visual i acústica, l’excés d’estímuls
ens desafia a intentar configurar una identitat integrada i feliç”.
(Lloat Sigueu, nº 147)
Aquestes paraules, del papa Francesc vull fer-les servir com a introducció
a la convocatòria de la festa anual de la Mare de Déu de Les Virtuts
de l’Albiol, perquè reflexen una inquietud molt compartida en el nostre
temps: la necessitat de trobar espais de solitud i calma per refer-nos de
les ferides rebudes d’una civilització mal anomenada de progrés, que ens
incapacita per a una “identitat integrada i feliç”.
Arribar a l’Albiol i contemplar, des de la miranda, la plana del Camp
de Tarragona fins a l’horitzó del mar, invita a respirar a ple pulmó un aire
ben oxigenat pels quatre punts cardinals, primer pas per auto comprendre’s
part de la natura i intentar endinsar-nos, després, en una actitud filial de
pregària per lloar i venerar la tendra imatge - de llarga història - de Santa
Maria de les Virtuts. Ella intercedeix perquè les nostres nafres siguin sanades.
Rep aquestes lletres com una invitació a fer aquesta experiència i percebràs,
qui sap si plenament, les ganes de viure una etapa diferent de la
vida.
T’esperem
Mossèn Joan Curieses García

 

Dissabte 8 de juliol

PROGRAMA

21:30 hores

 

--Celebració de l'Eucaristia

--Rosari de torxes

--Benedicció del terme

--Cant dels goigs i besada a la imatge de la Mare de Déu de les Virtuts

--Sopar de Germanor a la fresca  

--1er Certàmen de Música Catalana a la Plaça dels Escacs al poble de l'Albiol "Nits de música, nits d'estels, nits amb tu"

 

Diumenge 9 de juliol

10:00 hores

--Trobada de Puntaires

--Fira artesanal

--Ball de Valencians de la Selva del Camp

--Jocs al carrer per a nens i nenes

--Castellers de la Il·lusió

--Actuació al acrrer del pallasso Tato Show

--Vermut popular

 

Adjuntem Tríptic