FESTA DE LA PRIMAVERA 2017

Publicat el 14/03/2017

 

L'Albiol dóna la benvinguda a la primavera amb una festa el 26 de març

Per segon any consecutiu es durà a terme una plantada de flors silvestres amb l'objectiu de dignificar l'espai del Mirador de l'Albiol

 

Per segon any consecutiu, l'Albiol vol donar la benvinguda a la primavera i al bon temps amb una festa oberta a tothom i centrada en les plantes, la natura i la cura del medi. Així, la Festa de la Primavera, una iniciativa que va posar en marxa l'any 2016 l'actual equip de Govern de l'Albiol, tindrà lloc el 26 de març a partir de les 09:00 hores del matí amb una plantada de flors silvestres ornamentals en la zona del Mirador de l'Albiol, que ofereix una imponent perspectiva del Camp de Tarragona des del mateix poble.

 

L'objectiu d'aquesta acció, promoguda per l'equip de Govern, és la dignificació del Mirador de l'Albiol, un espai que no estava en les millors condicions i que amb la plantada de l'any passat i amb altres accions que s'hi duran a terme, poc a poc, es vol dignificar.

 

Volem donar vida al municipi de l'Albiol i contribuir a crear vincles entre tots els veïns i veïnes de l'Albiol, afirma la Regidora de Cultura i Festes, Isabel González.

 

L'any passat, a la primera edició de la plantada hi van participar unes 25 persones, una xifra que enguany, si el temps acompanya, es preveu superar.

 

Els incendis de vegetació: autoprotecció

 

A més a més de la plantada de flors silvestres al Mirador, durant el matí hi haurà també altres activitats. Així, cap a les 11:30 h, a l'edifici de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), entitat que col·labora en l'organització de la festa. tindrà lloc la xerrada "Els incendis de vegetació. Autoprotecció i mesures envers la població", a càrrec d'Oriol Pellisa, cap d'operacions i sots inspector de la Regió d'Emergències de Tarragona.

 

A més, durant tot el matí també es podrà gaudir al mateix edifici de l'ADF de l'exposició "Flors de la primavera", a càrrec de la Floristeria Fortuny de la Selva del Camp.

 

La jornada festiva es clourà amb un vermut popular cap a les 13:00 h.

 

Adjuntem cartell

 

La segona Festa de la Primavera continua arranjant i guarnint el Mirador de l'Albiol

 

La segona Festa de la Primavera, celebrada aquest passat diumenge 26 de març, va significar un nou impuls en les tasques d'arranjament i guarniment del Mirador de l'Albiol, un indret que poc a poc es va recuperant per oferir una imatge ordenada i atractiva d'aquest lloc del municipi, molt visitat per les persones que passen o fan estada a l'Albiol.

 

Enguany s'ha continuat fent marges de pedra als peus del mirador i enjardinant aquests marges amb flors i plantes autòctones a fi i efecte d'oferir un nou aspecte del mirador. En la plantada de flors hi van col·laborar diversos veïns i veïnes de l'Albiol que des de primera hora del matí van posar-se a disposició de l'organització per contribuir en aquesta tasca que a poc a poc, any rere any permetrà oferir una millor imatge d'aquest mirador i de tot l'entorn.

 

A banda de la plantada de flors i espècies autòctones, la Festa de la Primavera va tenir un segon capítol amb la xerrada que va oferir Oriol Pellisa, cap d'operacions i sots inspector de la Regió d'Emergències de Tarragona, a l'edifici de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Pellisa va parlar d' " Els incendis de vegetació. Autoprotecció i mesures envers la població", una intervenció que va ser seguida per un grup d'assistents interessats per aquesta qüestió, de gran interés a l'Albiol ja que, tant aquest nucli com el de Masies Catalanes estan envoltats de zona boscosa i forestal.

 

Oriol Pellisa va dir que normalment els bombers han d'intervenir, com a promig, un cop cada quinze anys en incendis forestals a la zona de l'Albiol i va explicar els diversos escenaris en què han de treballar els bombers en cas d'incendi, a més de remarcar la necessitat d'adoptar mesures d'autoprotecció per evitar l'afectació del foc, tant sobre les persones com sobre les propietats.

 

D'altra banda, a l'edifici de l'Agrupació de Defensa Forestal també es va poder veure una mostra de flors i plantes organitzada per la Floristeria Fortuny de la Selva del Camp. La Festa de la Primavera va finalitzar amb un vermut popular per agrair a tots els assistents el seu interés i la seva participació en aquesta jornada.