FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL 2019

Publicat el 17/09/2019

 

 

FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL 2019

 

Els dies 27, 28 I 29  de setembre,  l'Albiol  celebra la tradicional Festa Major de Sant Miquel.

 

El divendres 27 de setembre  a les 18.30  hores i a la carpa del Mirador, es farà el pregó de la Festa Major a càrrec de Josep M. Pasqual Palau , a continuació es farà l’acte de lliurament dels xecs nadó i per acabar, a les 19.30 h al restaurant de l’Albiol hi haurà un pica-pica popular a càrrec de l’Ajuntament de l’Albiol.

 

La Festa continuarà dissabte amb l’actuació de la coordinadora “La Polaina” de la Selva del Camp amb els seus balls  i amb l’estrena dels nanos, tot seguit diversió amb el burro dels jocs i a les 12.00 h , a la carpa del mirador , dinar de germanor : la paella popular.

Per la tarda es començarà amb l’espectacle “Abracadabra” amb el Mag Gerard, a les 18.30 h es podreu degustar a la carpa del mirador, la xocolatada popular organitzada per l’Associació de Dones de l’Albiol. Tot seguit els nens i nenes podran fer-se una samarreta al gust de cadascun i per acabar hi haurà el ball amenitzat per “FORES BAND”

 

Durant tot el dia del dissabte, al nucli històric, hi haurà mercat de productes artesans i de proximitat.

  

Diumenge 29 de setembre,  l’activitat de la Festa Major  començarà a les 9.30 hores pels carrers del nucli antic amb el concurs de pintura ràpida, a les 10.00 h es celebrarà a la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel la Missa en honor al Patró Sant Miquel que anirà acompanyada amb violí i piano a càrrec de Laia Masdeu i Georgy Olshanetsky. A les 11.00 h al local de l’ADF es faran les VIII Jornades amb el títol “ SOS La Terra en Flames” organitzades per l’Associació ALVEOLUS. A les 11.30 h podreu ballar sardanes amb la cobla principal de Tarragona, seguidament podreu gaudir de la trobada de cotxes antics. A les 13.30 h hi haurà un vermut popular a la carpa del mirador i acabarem la Festa amb un dinar de la vellesa al restaurant de l’Albiol.

 

 Adjuntem programa

 

ANIMEU-VOS!!!!!   NO US LA PERDEU!!!!!

 

Pregó íntegre de la Festa Major de l’Albiol 2019, a càrrec de Josep Maria Pasqual

L’historiador i genealogista Josep Maria Pasqual va ser el pregoner de la Festa Major de l’Albiol 2019. El pregoner va ser presentat per l’alcalde de l’Albiol, Mario Cortés, qui al final de l’acte li va lliurar un cistell amb productes de proximitat com a mostra d’agraïment.

Pasqual està treballant en un llibre sobre la història i els noms més habituals a l’Albiol i durant el seu pregó va donar a conèixer algunes dades curioses i rellevants, com per exemple el nom de 65 masos de l’Albiol, alguns dels cognoms més habituals al municipi, i algunes anècdotes històriques com la que fa referència a la construcció de la Casa de la Vila, una obra que va finalitzar l’abril de 1918, un any i deu mesos després del seu inici, amb tots els materials pujats amb mules i someres ja que en aquella època a l’Albiol només s’hi podia arribar per estrets camins de ferradura practicables únicament anant a peu o amb cavalleries.

El pregó íntegre de Josep Maria Pasqual es pot llegir en el document adjunt.