LA DIPUTACIÓ ENS AJUDA A DESINFECTAR L’ALBIOL

Publicat el 11/04/2020

 

 

La Diputació de Tarragona està realitzant treballs de desinfecció d’espais públics municipals en les poblacions de menys de 1.000 habitants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Per això l’Albiol ha rebut aquesta setmana 1 dels 6 equips de la Diputació que fan aquesta tasca.

 

Aquests equips ruixen carrers principals o places i altres espais públics que es consideren estratègics des del punt de vista del contagi (contenidors de la brossa; davant de l'Ajuntament, entre altres). Ho fan amb una solució d'hipoclorit sòdic al 0,1% (20 ml de lleixiu per litre d'aigua), com la que fa servir l'Ajuntament, d'acord amb les indicacions tècniques del Ministeri de Sanitat.

 

La desinfecció realitzada per l’equip de la Diputació se suma a la que ja fa l’Ajuntament periòdicament mitjançant la brigada municipal, tot i que els recursos municipals tenen una capacitat d’actuació menor pels mitjans de què es disposen. Així, la Diputació pot desinfectar superfícies més àmplies com la plaça de Sant Antoni o la deixalleria. La desinfecció té per objectiu evitar la propagació de la COVID 19 i protegir el conjunt de la ciutadania d’un possible contagi.

 

Cal recordar, però, que els veïns i veïnes heu de mantenir les mesures de prevenció i seguretat recomanades per les autoritats sanitàries com:

 

- Renteu-vos molt bé les mans i sovint

- Tossiu o esternudeu en el plec interior del colze

- No sortiu al carrer si no és estrictament necessari i només per a realitzar les activitats permeses (anar a comprar, a passejar el gos, atendre a persones dependents...)

- Mantingueu la distància de seguretat mínima d’1,5 metres

- No compartiu menjar o estris

- No us toqueu els ulls, la boca o el nas sense rentar-vos prèviament les mans