L’AJUNTAMENT COL·LABORA AMB EL PROGRAMA #LICEUALAFRESCA, AQUEST ANY AMB “CARMEN”

Publicat el 15/06/2020

 

 

L’Ajuntament de l’Albiol col·labora un any més amb el programa el Liceu a la Fresca, que pretén acostar l’òpera a tots els públics mitjançant la retransmissió d’una opera que es feia en directe al Liceu de manera gratuïta, accessible per a tothom, mitjançant projeccions en grans pantalles a carrers i places.


Fins ara a l’Albiol s’havia ofert la retransmissió de l’òpera a la pista poliesportiva de Les Masies Catalanes però aquest any, com a conseqüència de la COVID 19, us animem a seguir aquest espectacle per televisió o per internet.


Aquest any s’oferirà l’òpera “Carmen” de Bizet, un clàssic del món operístic amb moments musicals molt populars fins i tot per a persones menys familiaritzades amb l’òpera, com ara el brindis del torero “Toréador, en garde”, per posar un exemple.


Aquesta òpera es va estrenar en 1875 a l’Òpera Comique de Paris i va ser un gran fracàs. El seu autor va morir el mateix any pensant l’obra estava destinada a l’oblit. Però “Carmen” és una de les òperes més populars arreu del món, ja que les grans figures líriques l’han interpretada, s’han fet moltíssimes gravacions i ha inspirat més d’una vintena de pel·lícules, la primera en 1907.


El muntatge que s’ofereix dins #LiceuALaFresca 2020 és el primer muntatge operístic de Calixto Bieito, un dels directors artístics espanyols més trencador i més reconegut internacionalment. El dramaturg ambienta l’òpera “Carmen” en una de les darreres colònies espanyoles, en un muntatge allunyat dels tòpics localistes i centrat en la força dels personatges principals, començant per la força indòmita de la gitana cigarrera Carmen.  
L’opera té una durada de 2.30 hores i s’estructura en 4 actes, amb un descans de 10 minuts. S’emetrà dissabte 20 de juny, a les 22h pel Canal 33. També es podrà seguir en la modalitat internet cable el mateix dia, a la mateixa hora, mitjançant l’enllaç https://www.ccma.cat/tv3/directe/33/. En aquest enllaç posarà “Emissió no disponible” fins que no arribin les 22 h, quan començarà la retransmissió.


Encara hi haurà una altra oportunitat de veure l’òpera el dia 5 de juliol a les 12 de la nit pel canal LA2 de TVE, i per internet per cable mitjançant l’enllaç  https://www.rtve.es/directo/la-2/?pais=ES


D’altra banda, en diferit aquest contingut només estarà disponible durant els 30 dies següents de la data d’emissió, a través de l’enllaç https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/.


Podeu consultar més informació sobre l’òpera i seguir el desenvolupament de la trama en els diferents actes en el document pdf adjunt.