L’AJUNTAMENT DE L’ALBIOL PRESENTARÀ AL·LEGACIONS AL NOU PROJECTE DE LÍNIA DE MOLT ALTA TENSIÓ (MAT)

Publicat el 26/08/2021

El traçat de la línia al municipi només afecta el pas aeri que està previst que passi entre la rotonda de la carretera TV-7046 i el pont del Torrent de les Voltes

Des de l’Ajuntament de l’Albiol s’està fent difusió del nou projecte espanyol de línia de molt alta tensió (MAT) que creuarà el territori. En aquest sentit, a la cartellera de les oficines municipals està exposat al públic l’estudi d’ impacte ambiental i la sol·licitud administrativa prèvia, tal com marca la llei, per si alguna persona vol fer al·legacions al projecte.

 

Precisament, que l’anunci hagi estat publicat el mes d’agost, concretament el dimarts 3, coincidint amb el període estival, comporta una reducció de garanties dels possibles afectats.

 

Des del consistori s’explica que, tot i que l’afectació al terme municipal de l’Albiol és mínima, ja s’estan preparant les al·legacions al projecte. En concret, en el cas de l’Albiol, el traçat de la línia només afecta el pas aeri de la línia de 400KV que està previst que passi entre la rotonda de la carretera TV-7046 i el pont del Torrent de les Voltes.

 

Aquestes al·legacions no seran les úniques ja que ja hi ha un equip tècnic del territori que està treballant en la redacció de més al·legacions a la nova MAT. De fet, els municipis afectats s’han sumat a l'estratègia conjunta del Camp i l'Ebre per tombar el projecte.

 

Les localitats afectades tan sols a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre són l’Albiol, Alcover, l’Aleixar, Alforja, Almoster, l’Arboç, Ascó, Batea, la Bisbal del Penedès, Bràfim, Corbera d’Ebre, Duesaigües, Falset, la Fatarella, Gandesa, Garcia, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Masroig, el Milà, Montferri Nulles, Móra d’Ebre, Pradell de la Teixeta, Puigpelat, Riudecols, Rodonyà, Sant Jaume dels Domenys, la Selva del Camp, Vallmoll, Valls i Vilabella.

 

Aquesta nova línia tindrà 180 quilòmetres tan sols a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.