L'AJUNTAMENT DONA SUPORT A LES ACCIONS DE REFORÇ PER VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Publicat el 14/04/2020

 

 

L’Ajuntament de l'Albiol dona suport a l’Institut Català de les Dones (ICD) i el Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya en la campanya de reforç del servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista durant aquests dies de confinament per l’emergència sanitària per la COVID-19.

En concret, s’ha reforçat el servei permanent de la línia de telèfon 900 900 120, i s’ha habilitat un nou servei de missatgeria instantània per WhatsApp (671 778 540) per tal de facilitar l'accés a les dones que conviuen amb l’agressor i tenen dificultats per a fer trucades. Aquest servei de missatgeria instantània amplia i facilita la comunicació escrita i immediata que també es pot continuar fent a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat.

S’ha engegat la campanya Establiment segur contra la violència masclista, que interpel·la l'entorn per donar suport a les dones que puguin estar vivint situacions de violència masclista i necessitin que algú truqui per elles al recurs corresponent (Línia 900 per a qualsevol consulta i 112 en cas d’emergència).


L’estat de confinament derivat de la situació d’emergència sanitària provoca un impacte clar en les dones en situació de violència masclista i llurs fills i filles, ja què la convivència és permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la. Això pot afavorir situacions de conflicte i violència amb l’agreujant de la dificultat que té la víctima de trobar suport de familiars, professionals i altres recursos.

Trobareu més informació sobre els serveis d’atenció a víctimes de violència masclista per al període de confinament a l’espai web creat per aquests dies:

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/serveis-en-lestat-de-confinament/