L'ENVELLIMENT ACTIU I SALUDABLE

Publicat el 06/05/2016

 

"L'envelliment actiu i saludable" és un concepte que sorgeix amb força en els darrers anys com a resposta inevitable i necessària al constant augment de l'esperança de vida i, en conseqüència, a l'increment de la població de gent gran, especialment al nostre continent europeu.

 

L'envelliment actiu i saludable, es defineix com el "procés d'optimitzar les oportunitats de salut física, mental i social que permetin a la gent gran participar activament en la societat sense patir discriminació i gaudir d'una qualitat de vida bona i independent". L'OMS estableix tres puntals fonamentals com a referents principals del concepte d'envelliment actiu que són: SALUT, SEGURETAT I PARTICIPACIÓ.

 

L'envelliment és un procés individual que s'estén al llarg de la vida de qualsevol ésser viu. És personal i, per tant, irrepetible. Cada persona arriba a la vellesa i la viu amb una situació física, psíquica i social diferent, però en general cada vegada millor.

 

Es tracta de fer de l'envelliment una experiència positiva, una vida més llarga que vagi acompanyada d'oportunitats contínues d'autonomia i salut, activitat i protecció.

També es tracta de posar les condicions perquè les persones puguem assolir el nostre benestar físic i emocional potencial al llarg de tot el cicle vital i de participar en la societat d'acord amb les nostres necessitats, desitjos i capacitats.

 

Adjuntem un llibret de la Generalitat on hi trobareu idees per  viure més i millor i per  fer salut.