LICEU A LA FRESCA. "MANON LESCAUT"

Publicat el 12/06/2018

 

GAUDEIX DE LA CULTURA A LES NITS D'ESTIU

 

Dissabte, 16 de juny de 2018, a les 22:00 hores

Sala Urrutia de les Oficines Municipals de Masies Catalanes

Amb un obsequi d'una copa de cava!!

 

L’Albiol participa en la campanya Liceu a la Fresca amb la projecció de “Mamon Lescaut”

 

L’objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a.

 

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de l’Albiol s’ha afegit a la campanya Liceu a la Fresca, que en aquesta edició retransmetrà “Mamon Lescaut” de Puccini el dissabte 16 de juny a les 22 hores. Els veïns i veïnes de l’Albiol podran seguir l’òpera en directe des de la Sala Urrutia de les Oficines Municipals ubicades a Masies Catalanes. A més, l’Ajuntament obsequiarà amb una copa de cava als assistents.

 

MANON LESCAUT

 

Drama líric en quatre actes. Llibret de Domenico Oliva i Luigi Illica amb intervencions de Marco Praga, Ruggero Leoncavallo, Giacomo Puccini, Giulio Ricordi i Giuseppe Adami . Música de Giacomo Puccini.  Durada total aproximada: 2 h 5 min.

 

Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme. Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet. Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux. Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada, acusada d’exercir la prostitució. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama.