PROJECTE SINGULAR: “BAIX CAMP. DE LA TERRA A LA TAULA”

Publicat el 07/02/2019

 

Aquest Projecte es realitza conjuntament amb el IMFE Mas Carandell de Reus, l’Ajuntament de Cambrils i IDETSA d’Hospitalet de l’Infant.


Es tracta d’un projecte transversal dins de la producció de l’agricultura ecològica, transformació i la seva posterior comercialització.


El projecte s’adreça a joves entre 16 i 29 anys, independentment de la formació anterior que disposin, i que actualment no estiguin treballant ni estudiant Formació Reglada i que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil.


Els requisits que han de complir els usuaris al moment d’inscriure’s són:


- Ser Demandant d’Ocupació No Ocupat. (s’ha d’estar inscrit a l’Oficina del SOC) * ja sigui “no ocupat” o “en millora d’ocupació”.
- Ser beneficiari de la Garantia Juvenil. (s’ha d’estar inscrit com a beneficiari. Es pot fer al mateix moment d’inscriure’s al SOC)


Les accions que inclou són:


 Orientació dels joves durant tota l’execució del programa (fins a 31 de desembre de 2019)
Formació: inici previst el 4 de febrer.


1. Producció agrícola ecològica 165h - (INS. Horticultura de Reus) De febrer a abril els dll, dj i dv de 9h a 14:30h.
2. Transformació del producte 150h - (INS. Hoteleria i Turisme de Cambrils) Febrer i març dll, dm i dj de 14 a 19:30 i abril de dll a dj de 9h a 14:30h.
3. Comercialització del producte 90h - (IDETSA Hospitalet de l’Infant) *Previst realitzar més edicions. Febrer i març, dll, dj i dv de 9h a 14:30h.


 Inserció : A partir de prospecció laboral assolir contracte laboral.


Els objectius generals del projecte són dos:


 Reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.
 Reforçar el retorn al sistema educatiu reglat especialment dels joves entre 16 i 20 anys que no hagin finalitzat els estudis mínims de l’ESO o no hagin finalitzat estudis professionalitzadors com un CFGM.


El projecte contempla ajudes al transport i acreditació de la formació rebuda amb aprofitament.


Adjunt trobareu el cartell del projecte.


Qualsevol jove que pugui estar interessat es pot adreçar directament al Consell Comarcal i preguntar per Yolanda, e-mail de contacte: programasingulars@baixcamp.cat


Animeu-vos!!!!!