SETMANA SANTA. L'ALBIOL 2017

Publicat el 05/04/2017

 

S'acosta la Setmana Santa, i , en aquesta Setmana es duran a terme dues celebracions:

 

- El dia 9 d'abril "Diumenge de Rams" a les 10:00 del matí es farà la Benedicció de Rams al Mirador de l'Albiol.

- El dia 14 d'abril "Divendres Sant", a les 11:00 del matí es farà el Via Crucis pel camí d'accés al castell i pel camí de ronda que l'envolta fins a completar les 15 estacions de la Passió. Si les condicions climatològiques fossin adverses, el Via Crucis es faria a l'interior de l'Esglèsia.

 

S'adjunta cartell, així com també el llibre d'oracions que s'utilitzarà i un croquis del recorregut previst.

 

L'Albiol recupera el Via Crucis de Divendres Sant pel camí de ronda i pel d'accés al Castell

 

El Via Crucis de Divendres Sant de l'Albiol, que tradicionalment s'havia celebrat en aquest petit municipi però que durant uns anys va deixar de fer-se, s'ha recuperat i s'ha reconvertit en un senzill però sentit recorregut pel camí d'accés al Castell i pel camí de ronda que l'envolta fins a completar les quinze estacions de la Passió. El Via Crucis és organitzat per alguns senglars d'aquest municipi que s'han fixat com a objectiu el manteniment d'aquesta tradició i compta, des d'aquest mandat municipal, amb el suport actiu i decidit de l'Ajuntament de l'Albiol.

 

El progressiu despoblament del nucli de l'Albiol va ser un dels motius que va motivar la pèrdua d'aquesta i d'altres tradicions, que poc a poc s'estan recuperant amb l'objectiu que el municipi mantingui vives les seves senyes d'identitat, una de les quals és la recuperació de la Setmana Santa. En aquest sentit és remarcable que la celebració de Diumenge de Rams ha comptat amb la participació d'una quarentena de veïns del municipi.

 

Pel que fa a Divendres Sant, les quinze estacions que formen el recorregut del Via Crucis es senyalitzen amb unes teules pintades amb una creu i amb el numero romà corresponent a cada estació. El Via Crucis, si el temps ho permet, es fa per l'exterior del castell i pel camí de ronda que l'envolta. En cas de pluja o mal temps, la commemoració es fa per l'interior de l'església de Sant Miquel de l'Albiol.

 

La iniciativa per recuperar el Via Crucis va sortir de Paco Esquerdo i de la seva família, conjuntament amb els veïns de l'Albiol Joan Isern i Joan Fuguet, bons coneixedors de les tradicions albiolenques. Esquerdo, tot i no ser de l'Albiol, manté molts lligams amb aquest municipi, on hi estiueja i hi passa els caps de setmana desde que era petit.