SORTIDA " ARRAN DE CASA": UNA RUTA PEL NOSTRE ENTORN. GALERIA FOTOGRÀFICA

Publicat el 18/09/2017

 

 

L’Albiol proposa la sortida “Arran de casa” com a preàmbul de la Festa Major de Sant Miquel

 

Diumenge 24 de setembre, a les 11:00 hores, es farà la sortida “Arran de casa”, proposada per l’Ajuntament de l’Albiol per donar a conèixer l’entorn natural del municipi. L’activitat anirà a càrrec de Montserrat Puig Martí, que és llicenciada en educació física i periodisme. A més és l’autora de la guia “Baix Camp 17 excursions a peu”.

 

L’itinerari que es proposa és apte per a tots els públics i una durada aproximada de 2 hores. L’activitat és gratuïta i els participants han de portar roba i calçat còmode. La sortida és des de l’Ajuntament de l’Albiol.

 

Aquesta proposta és el preàmbul del conjunt d’actes que tindran lloc a l’Albiol amb motiu de la Festa Major de Sant Miquel del 29 de setembre a l’1 d’octubre, amb un programa farcit d’activitats ben diverses com ara mercat artesà, exposicions, sardanes, ball, teatre, animació infantil, castells, tallers i dinar i sopar populars, amb un preu per persona de 10 euros.

 

Animat i vine a la caminada el diumenge dia 24 de setembre de 2017 a les 11:00 hores. 

 

T'hi esperem!!!!. No hi faltis!!!!

 

Adjuntem plànol del recorregut

 

Una quarantena de persones participen en la sortida “Arran de casa”

 

Una quarentena de persones entre grans i petits han participat aquest diumenge 24 de setembre en la sortida “Arran de casa” proposada pel municipi per donar a conèixer l’entorn natural del municipi. A més, aquesta activitat s’emmarcava en els diversos actes que arreu de Catalunya s’han fet durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que sempre es realitza al voltant del 22 de setembre, i ha servit també com a preàmbul dels actes de la Festa Major de Sant Miquel, que tindran lloc entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre.

 

El grup participant s’ha congregat  a les 11 del matí davant l’Ajuntament de l’Albiol per seguir la ruta circular proposada per Montserrat Puig Martí, llicenciada en Educació Física, Periodisme i Màster en Periodisme de Viatges, i autora de llibre “Baix Camp, 17 excursions a peu”. Abans d’iniciar la sortida es va repartir entre tots els participants unes motxilles de la Setmana de la Mobilitat proporcionades per la Generalitat, amb una polsera fluorescent, mentre que l’ajuntament va oferir a tots els partcipants una ampolla d’aigua, un barret de l’Albiol, i un mapa del recorregut.

 

La ruta proposada per Montserrat Puig, que ha fet de guia i ha ofert algunes explicacions en les diverses parades que s’han fet, era una ruta circular d’uns 4 km, un desnivell de 375 metres acumulats i dificultat baixa, amb una durada total d’unes 2 hores.

 

L’única anècdota remarcable ha estat que just a l’inici de la ruta el grup s’ha trobat un cartell anunciant una batuda del senglar. Després d’algunes consultes telefòniques finalment es va decidir continuar l’itinerari previst i la sortida s’ha desenvolupat amb total normalitat. Concretament, la ruta ha passat pel Mas del Curt i el Mas del Bosquet, ha parat a la Font de Casa, i ha continuat cap al Mas i els Plans de Maideu i ha continuat per un tram del GR 65.5 fins a retornar a l’Albiol. El recorregut va finalitzar al Mirador de l’Albiol on Montserrat Puig va fer uns darrers comentaris sobre el terme.

 

Tots els participants han valorat positivament l’activitat i han gaudit amb l’itinerari proposat que, en molts casos, ha estat una agradable descoberta de l’entorn més proper al poble de l’Albiol.