SORTIDA "ARRAN DE CASA '18". LA RUTA DE LA FESTA MAJOR

Publicat el 14/09/2018

 

 

L’Albiol proposa la sortida “Arran de casa'18” com a preàmbul de la Festa Major de Sant Miquel

 

Diumenge 23 de setembre, a les 11:00 hores, es farà la sortida “Arran de casa”, proposada per l’Ajuntament de l’Albiol. Enguany Arran de Casa'18 et duu per una ruta circular gairebé planera i força panoràmica. Tombant pel peu del Castell i seguint la pista asfaltada, fem cap a dos tresors amagats: el Pou de Gel i la Font Major. Tot seguit avancem per un bonic corriol a tocar de dos masos (de Mercader i de l’Esporgat o del Calaf) i ens encarem a l’Albiol per tancar l'tinerari des del Mirador.

 

L’itinerari que es proposa és apte per a tots els públics i una durada aproximada de 2 hores. L’activitat és gratuïta i els participants han de portar roba i calçat còmode. La sortida és des de l’Ajuntament de l’Albiol.

 

Una caminada popular, amb 65 participants, obre la Festa Major de Sant Miquel de l’Albiol

 

L’Albiol ha participat aquest diumenge, 23 de setembre, en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una caminada popular en la que han participat 65 persones de totes les edats. Amb el nom “Arran de casa” s’ha seguit un circuit circular que ha portat els participants fins al pou de gel i fins a la Font Major per tornar després al poble, on s’ha tancat la caminada amb un vermut popular.

 

La caminada ha cobert un itinerari de 4’8 quilòmetres que ha pogut seguir tothom sense major dificultat. A més, durant el recorregut s’han fet diverses parades tant per beure i refrescar-se com per conèixer detalls de l’indret, ja que la sortida ha estat guiada i comentada per Montserrat Puig Martí, periodista i excursionista experimentada, autora del llibre “Baix Camp, 17 excursions a peu”.

 

Aquest acte, que ha assolit una molt bona participació i que se celebra per segon any consecutiu és, a més, el primer de la festa major de Sant Miquel, que l’Albiol celebrarà fins al 30 de setembre, amb una trentena d’actes que es concentren sobretot el cap de setmana vinent.

 

En aquest sentit, cal recordar que divendres, 28 de setembre, a les set de la tarda se celebrarà el pregó a càrrec de Carles de Ahumada, enòleg i veí de Bonretorn, acte que anirà seguit de la inauguració de la placa de la plaça de Sant Miquel i de l’obertura d’una exposició amb les noves plaques que s’instal·laran als carrers de l’Albiol. La festa major tindrà continuïtat dissabte 29 i diumenge 30 amb nombrosos actes per a tots els públics i tots els gustos.