VISITA GRATIS AL MUSEU PAU CASALS PER ALS VEÏNS I VEÏNES DE L’ALBIOL

Publicat el 23/06/2020

 

 

Els veïns i veïnes de l’Albiol poden visitar gratuïtament el Museu Pau Casals gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació Pau Casals que gestiona l’espai. L’acord és vàlid fins al febrer de 2021 i les persones del municipi que hi vulguin anar hauran d’acreditar que estan empadronades al municipi, bé perquè tenen l’adreça de la residència actualitzada al DNI o bé perquè poden aportar un volant d’empadronament.

 

El Museu Pau Casals es troba a l’avinguda Palfuriana, 67 del nucli de Sant Salvador a El Vendrell. S’ubica a l’anomenada Vil·la Casals que va construir el músic en 1910 al passeig marítim de Sant Salvador. Inicialment va se concebuda com a casa d’estiueig, però entre 1931 i 1936 es va reformar i Pau Casals va viure-hi fins al 1939, quan es va veure obligat a marxar a l’exili. Mai més hi va tornar.

 

El 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de preservar el patrimoni que el violoncel·lista tenia a la casa de Sant Salvador. El 1974, un any després de la seva mort, es va obrir al públic la Sala del Sentiment, la Sala de Concerts i la del Vigatà, i el 1976 es va inaugurar la casa com a museu. El 1996 la Fundació Pau Casals va decidir tancar el museu per sotmetre'l a una profunda rehabilitació i reforma. L'actual museu es va inaugurar el 2 de juny de 2001.

 

El Museu va reobrir el passat 6 de juny després de la COVID-19. Podeu consultar la informació d’horaris i altres qüestions d’interès en aquest enllaç:

 

http://www.paucasals.org/ca/MUSEU-horaris/