XECS - NADÓ

Publicat el 30/03/2017

 

L'Albiol lliura diumenge sis xecs-nadó als nens i nenes que van nèixer al poble el 2016

 

Diumenge 2 d'abril

12 del migdia

Oficines Municipals de Masies Catalanes (L'Albiol)

 

Diumenge vinent, 2 d'abril, a les 12 del migdia es farà a l'Albiol, per primer cop, un acte de suport a les famílies del municipi consistent a lliurar sis xecs-nadó als sis nens i nenes que van nèixer en aquest petit municipi del Baix Camp durant l'any 2016.

 

L'actual equip de Govern va prendre la decisió, l'any passat, d'instaurar aquesta mesura, simbólica, per donar suport a les famílies de l'Albiol. Els xecs-nadó, per un import de 150 euros cada un, seran lliurats a les oficines municipals de Masies Catalanes en el decurs d'un acte que serà presidit per l'alcaldessa, Lídia Guerrero i que comptarà amb la presència de les famílies que rebran aquest obsequi.

 

Els sis nens i nenes nascuts a l'Albiol l'any 2016 són:

 

L'Andoni (23 de gener de 2016)

L'Ian (13 d'abril de 2016)

El Nico (13 de maig de 2016)

L'Aina (23 de maig de 2016)

El Julen (3 d'agost de 2016)

La Brisa (5 d'octubre de 2016)

 

A l'Albiol, segons el cens de 2015, hi ha una població de 459 habitants, 105 dels quals són nens i nenes de fins a 16 anys. La major part dels nens i nenes albiolencs van a la llar d'infants o a estudiar a la Selva del Camp ja que el municipi no disposa d'equipaments escolars o preescolars.

 

D'altra banda, i dins les accions dutes a terme per l'actual equip de Govern en favor de les famílies, a més de la creació dels xecs-nadó en el pressupost municipal també es va acordar bonificar l'impost de Béns Immobles (IBI) a les famílies nombroses i a aquelles que tenen entre els seus membres a persones amb una minusvàlua superior al 33%.

 

Aquest és el primer any que es duu a terme aquesta iniciativa, que tindrà continuïtat en el futur, tan a través dels xecs-nadó com implementant mesures en el pressupost municipal que afavoreixin les famílies del municipi.

 

L'Albiol lliura sis xecs-nadó als nens i nenes que van nèixer al poble durant el 2016

 

L'alcaldessa de l'Albiol, Lídia Guerrero, ha lliurat, en una acte celebrat el diumenge 2 d'abril, sis xecs nadó a les famílies dels sis nens i nenes nascuts al poble durant l'any 2016. Guerrero estava acompanyada per la regidora de Cultura, Isabel González en un acte presidit per l'alegria de veure aquests nadons, alguns dels quals ja caminen sols, mentre els altres són a punt de fer-ho.

L'alcaldessa ha felicitat a les famílies i ha destacat que en nom de tots els veïns i veïnes del municipi es feia lliurament d'aquest regal monetari per agrair-los que hagin optat per criar els seus fills i filles a l'Albiol.

L'alcaldessa també ha recordat que en nèixer, les criatures ja van ser obsequiades, per part de l'ajuntament, amb un peluix que representa un cabirol, un dels animals que forma part de la fauna habitual del terme. El peluix va omplenat d'herbes aromàtiques i en escalfar-lo al microones desprén aromes que ajuden a relaxar els infants. Tant el lliurament del peluix com del xec nadó són una pràctica que s'ha posat en marxa en aquest mandat i per part de l'actual equip de Govern amb l'objectiu d'anar implantant una política de suport i reconeixement a les famílies.

 

Els sis nens i nenes nascuts a l'Albiol l'any 2016 i que han rebut el xec de 150 euros i que ja havíen rebut el peluix són:

 

L' Andoni (23 de gener de 2016)

L' Ian (13 d'abril de 2016)

El Nico (13 de maig de 2016)

L' Aina (23 de maig de 2016)

El Julen (3 d'agost de 2016)

La Brisa ( 5 d'octubre de 2016)

 

Aquest és el primer any que es duu a terme aquesta iniciativa, que tindrà continïtat en el futur, tan a través dels xecs-nadó com implementant mesures en el pressupost municipal que afavoreixin les famílies del municipi.

 

En aquest sentit, l'actual equip de govern, a més de la creació dels xecs-nadó, en el pressupost municipal també va acordar bonificar l' Impost de Béns Immobles (IBI) a les famílies nombroses i a aquelles que tenen entre els seus membres a persones amb una minusvàlua.

A l'Albiol, segons el cens de 2015, hi ha una població de 459 habitants, 105 dels quals són nens i nenes de fins a 16 anys. La major part dels nens i nenes albiolencs van a la llar d'infants o a estudiar a la Selva del Camp ja que el municipi no disposa d'equipaments escolars.