COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT DE L'ALBIOL EN RELACIÓ ALS INTENTS DE ROBATORI AL NOSTRE TERME MUNICIPAL

Publicat el 21/02/2020

 

 

L'Ajuntament de l'Albiol, en relació als nous intents de robatori en algunes cases de Les Masies Catalanes durant el passat cap de setmana (15 i 16 de febrer), fets que es sumen a altres intents anteriors, vol fer arribar el següent comunicat a tota la ciutadania: 

 

1r. L'Ajuntament de l'Albiol es solidaritza amb les persones i amb les famílies que han estat víctimes d’aquests fets, uns fets que perturben greument la tranquilitat del nostre municipi i que generen molta inquietud i alarma social. 

 

2n. Per tal d’evitar qualsevol possible activitat delictiva cal que tothom extremi les mesures d'autoprotecció, tant les de caràcter personal com les relatives als nostres habitatges, als nostres vehicles i a les nostres propietats.

 

3r. Cal trucar al telèfon d’emergències 112 si observem qualsevol actitud sospitosa o en cas d’haver estat víctimes de qualsevol fet delictiu. I molt important, cal presentar sempre denúncia si hem estat víctimes d'un intent o d'una acció delictiva consumada. La recopilació de dades és molt important per a la investigació policial i per a la resolució i el tancament dels casos.  

 

4t. Adjuntem en aquest mateix comunicat, al final del text, un pdf editat pels Mossos d’Esquadra amb diversos consells sobre mesures de seguretat a adoptar i sobre què cal fer en cas de qualsevol sospita o fet consumat. Val la pena llegir-lo, tenir-lo en compte i seguir aquests consells.  

 

5è. L'Ajuntament de l'Albiol manté un contacte i una insistència permanent davant el cos dels Mossos d’Esquadra a fi de traslladar als seus comandaments la inquietud que generen aquests fets. Des de l'Ajuntament hem insistit en la necessitat de reforçar la vigilància i la presència policial al nostre municipi. Ara bé, les actuacions dels Mossos d’Esquadra són actuacions reservades i les decisions dels seus comandaments responen únicament a directrius internes i a les línies d’actuació i d’investigació que segueix el cos.

 

6è. L’Ajuntament de l’Albiol ha sol·licitat explícitament al cos dels Mossos d’Esquadra que es celebri una trobada amb presència d'agents responsables de comunicació amb la ciutadania i oberta a tot el veïnat a fi i efecte que tothom pugui conèixer de primera mà el punt de vista d’aquest cos policial i plantejar tot allò que consideri oportú (suggeriments, queixes, situacions viscudes, etc). Esperem poder donar ben aviat més detalls sobre aquesta petició.  

 

7è. L’Ajuntament de l’Albiol també ha mantingut contacte amb empreses privades de seguretat per valorar la possibilitat de comptar amb algun tipus de servei privat de control i vigilància. Hi ha dos aspectes, però, que fan molt difícil aquesta opció: en primer lloc la legislació vigent en matèria de seguretat ciutadana i, en segon lloc, els recursos pressupostaris del nostre municipi.

 

8è. Totes les iniciatives ciutadanes encaminades a augmentar la sensació de seguretat (comunicació entre els veïns a través de whatsapp o altres aplicacions per comentar possibles incidències, consells, recomanacions…) són benvingudes, ara bé, cal mantenir la serenitat i el cap fred i fugir de rumors mancats de fonament. A més, cal que tots plegats dipositem la nostra confiança en les actuacions i en la direcció del cos dels Mossos d'Esquadra.

 

8è. L'Ajuntament de l’Albiol es posa a disposició de la ciutadania per ajudar en tot allò que convingui. El nostre municipi gaudeix d’una gran qualitat de vida i d’un nivell òptim de serveis. Des de la Corporació municipal estem plenament convençuts que aquests moments d’inquietud i malestar aviat quedaran superats. És feina de totes i de tots treballar per mantenir l’alt nivell de benestar que hem assolit i, en aquest sentit, l’Ajuntament és i seguirà estant a costat de la ciutadania i més en moments complicats en què la Corporació Municipal, amb l'Alcalde al capdavant, ens posem plenament al vostre servei.   

 

L’Albiol, 22 de febrer de 2020