L’AJUNTAMENT DE L’ALBIOL LAMENTA QUE UNS VEÏNS DE MASIES AFECTATS PER UN INTENT DE ROBATORI NO VULGUIN DENUNCIAR ELS FETS

Publicat el 10/02/2020

 

L’Ajuntament de l’Albiol vol expressar públicament el seu malestar i la seva queixa davant tota la ciutadania per uns fets que han succeït a les últimes hores a la nostra urbanització, Les Masies Catalanes.

 

Aquest diumenge, 9 de febrer, un habitatge de la nostra urbanització va patir un seriós intent de robatori amb força, fins al punt que, segons ha pogut saber aquest Ajuntament, el lladre o lladres van entrar a la finca i van trencar el vidre d’una finestra per entrar dins l’habitatge.  Afortunadament, però, quan els autors d’aquests fets van advertir que hi havia gent dins la casa, van girar cua i van marxar. 

 

Els veïns afectats per aquesta desagradable situació van trucar al 112, el telèfon per a casos d’emergències, i poc després una patrulla del cos dels Mossos d’Esquadra es va presentar a l’habitatge on havien passat els fets a fi de prendre declaració i respondre adequadament l’emergència.

 

Fins aquí, el relat dels fets que van succeir aquest passat dia 9.

 

Ara bé, segons ha pogut saber aquest Ajuntament a través de fonts oficials, aquests veïns no han volgut presentar denúncia oficial davant el cos dels Mossos d’Esquadra.

 

Davant aquesta situació, l’Ajuntament, en primer lloc, vol demanar a aquests veïns que reconsiderin aquesta decisió ja que no presentar denúncia significa, a nivell oficial, que els fets anteriorment descrits mai no van passar.

En segon lloc, l’Ajuntament vol expressar públicament el seu malestar davant aquesta actitud que, com a municipi, com a ciutadans i com a veïns de Les Masies Catalanes i de l’Albiol no ens beneficia de cap manera.

 

L’administració en general i el cos dels Mossos d’Esquadra en particular funcionen a partir de les comunicacions o de les queixes oficials que, per conductes oficials, els presenta la ciutadania. En el cas de la policia, les denúncies són fonamentals ja que sense denúncia, els fets que hem descrit, oficialment, mai no han passat.  

 

És per això que és tan important denunciar oficialment aquesta i qualsevol altre situació delictiva que es pugui produir ja que l’Ajuntament de l’Albiol només té l’argument i la força d’aquestes denúncies per poder reclamar una major atenció i una major presència policial.

 

La seguretat, la neteja, el bon funcionament del nostre municipi, el respecte als altres, les normes de convivència i tot allò que contribueix a viure en un poble segur, net, ordenat, cívic i respectuós no són únicament responsabilitat de l’Ajuntament.

És feina de totes i de tots i és per això que des de l’Ajuntament lamentem les actituds insolidàries.

 

Permeteu-nos que insistim: des de l’Ajuntament convidem a rectificar aquestes actituds i més ara que encara hi ha temps i, al mateix temps, esperem de tothom una actitud que ens ajudi a viure en l’Albiol que entre totes i tots estem construïnt.