NOVES PERSPECTIVES PER AL MUNICIPI AMB L'ENTRADA EN FUNCIONAMENT DE L'ALBERG

Publicat el 06/02/2020

El nou alberg de l’Albiol encara aquestes setmanes la recta final de les últimes fases que l’han fet possible. La seva posta en marxa, prevista a curt termini, obre noves expectatives i possibilitats per a la generació d’una activitat econòmica respectuosa amb la natura i amb l’entorn i que afectarà positivament al conjunt del municipi.

 

Últimes fases

L’equip de Govern de l’Ajuntament de l’Albiol ha aprovat durant el darrer trimestre de 2019 la realització de la cinquena i la sisena fase de les obres de construcció, que ja són les últimes i definitives per a l’acabament de l’obra civil i de les instal·lacions exteriors del nou refugi. L’import total d’aquestes dues i definitives fases ha sigut de 109.827 euros. Simultàniament a la seva aprovació, l’equip de Govern va traslladar el projecte a la Diputació de Tarragona a fi que aquesta inversió sigui subvencionada a compte del Pla d’Actuació Municipal que atorga la Diputació tarragonina.

 

D’altra banda, l’equip de Govern també va aprovar una partida pressupostària de 24.648 euros amb l’objectiu de dotar de mobiliari, cuina i calefacció el nou alberg, amb la qual cosa, a més de finalitzar les obres de construcció, també es dotarà al nou refugi de l’equipament necessari per a la seva posta en marxa. En aquest cas el Govern albiolenc també ha tramitat l’obtenció d’una subvenció mitjançant el Projecte per a la Dinamització Territorial, depenent del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

 

Revitalitzar el conjunt del municipi

Aquests tràmits es preveu que posaran punt i final definitivament al procés de construcció i habilitació del nou alberg de l’Albiol que, un cop finalitzat i equipat, oferirà 48 places d’allotjament distribuïdes en planta baixa i dos pisos. A més, aquest nou equipament també oferirà la possibilitat de funcionar com a restaurant.

 

L’objectiu de l’Ajuntament de l’Albiol amb la construcció i posta en marxa d’aquest nou alberg és dotar al municipi d’un equipament que generi activitat, sobretot entre les persones i els col·lectius interessats en el turisme de muntanya, el senderisme, el cicloturisme, les excursions i descobertes de natura, els esports de muntanya, els boletaires i caçadors, els grups escolars i juvenils i, en definitiva, en un turisme respectuós amb la natura i amb l’entorn que, al mateix temps, contribueixi a revitalitzar i a donar a conèixer el conjunt del municipi.         

Alberg de l'Albiol - Autor: CostaWeb21