L’ALCALDE DE L’ALBIOL I ELS REGIDORS CARRASCO I TROYANO REBEN ALS CAPS DELS MOSSOS AL BAIX CAMP

Publicat el 28/02/2020

En les pròximes setmanes és previst que s'organitzin diverses trobades amb agents del cos policial

El nou intendent Morón i el sotsinspector Rodríguez van ser rebuts al despatx de l'alcaldia de l'Albiol

 

L’alcalde de l’Albiol, Mario Cortés, i els regidors Andreu Carrasco i Sebastià Troyano, han rebut aquest matí, 28 de febrer, als màxims responsables del cos dels Mossos d’Esquadra al Baix Camp.

 

L’intendent Jaume Morón, nou cap de l’àrea bàsica policial Baix Camp-Priorat i el sotsinspector Enrique Rodríguez han estat rebuts al despatx de l’alcaldia en una reunió en què els nous comandaments s’han presentat. Per la seva part, l’alcalde i els regidors han expressat als responsables dels Mossos la inquietud que hi ha al municipi a causa dels recents actes delictius, bona part dels quals, afortunadament, han quedat en intents.

 

Els representants de l’Albiol també han demanat als agents que es celebrin reunions de contacte amb la població, petició que ha estat ben rebuda per part de Morón i Rodríguez i que es concretarà en les pròximes setmanes, tant amb reunions de petit format amb representats d’entitats i moviments veïnals com a través d’una reunió d’àmbit general i oberta a tothom. Els agents han insistit, però, en què cal extremar les mesures d’autoprotecció (tancament de portes i finestres, activació d’alarmes, actitud vigilant, etc) com a primera mesura a adoptar sempre per part de la població.

 

D’altra banda, els agents també han indicat que els lectors de matrícules de vehicles són un bon instrument per a facilitar les tasques de recopilació de dades i la investigació policial. Aquests aparells recullen informació que va a parar directament a les oficines del cos policial, estan homologats, compleixen els requisits pel que fa a protecció de dades i permeten creuar la informació rebuda. A més, els lectors de matrícules activen senyals d’alarma a les centrals policials en cas que es detectin cotxes robats o vehicles sotmesos a algun tipus de seguiment policial. 

 

L’objectiu de l’alcalde i dels regidors és obtenir més informació sobre aquest sistema a fi de poder valorar la seva implantació a l’Albiol. Altres opcions, com per exemple la instal·lació de càmeres de vídeo o el patrullatge per part d’empreses privades tenen molt limitada la seva actuació per qüestions de normativa legal, amb la qual cosa la seva eficàcia és limitada i tenen un cost elevat.

 

Finalment, els agents també van informar que els intents de robatori en cases i xalets, alguns d’ells consumats, s’han detectat en els últims mesos en diversos municipis del Baix i l’Alt Camp, per la qual cosa els Mossos tenen actualment entre les seves prioritats la localització i detenció de les persones autores d’aquests fets delictius.

Reunió alcalde i regidors de l'Albiol amb els caps dels Mossos
Reunió de l'alcalde i regidors de l'Albiol amb els caps dels Mossos
Reunió de l'alcalde i regidors de l'Albiol amb els caps dels Mossos