REFUGI DE L'ALBIOL

Publicat el 05/03/2018

L’Ajuntament de l’Albiol acabarà aquest any el refugi després de 13 anys d’obres

 

L’Ajuntament de l’Albiol ha posat en marxa el procediment de contractació de l’última fase de les obres de construcció i adequació del refugi del municipi amb l’objectiu de finalitzar les obres iniciades fa 13 anys. Així, el Ple extraordinari celebrat el passat 2 de març va aprovar, amb els 4 vots de l’equip de govern actual (PDeCAT i PSC-CP) i l’abstenció de 2 regidors de l’oposició (ERC-Moviment d’Esquerres), la contractació de la part corresponent a la instal·lació del sistema de calefacció i de la cuina del refugi, amb un pressupost de 115.000 euros, IVA inclòs.

 

A aquesta partida s’han de sumar uns altres 85.000 euros previstos al pressupost per l’adequació final de l’edifici i de l’exterior, de manera que aquest 2018 l’Ajuntament invertirà en total uns 200.000 euros, el 90 per cent dels quals estan finançats pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

 

Amb aquesta important embranzida, l’equip de govern municipal de l’Albiol vol acabar definitivament aquest 2018 un projecte que es va iniciar l’any 2005, i que ha passat per moments de total paràlisi, la qual cosa també va obligar l’any 2016 a fer reparacions en la teulada i a arranjar altres desperfectes en l’edifici causats per robatoris i per falta d’ús. Durant l’any 2017, a més, es va fer la fusteria interior del refugi, així com els lavabos i les dutxes.

 

Paral·lelament, l’equip de govern de l’Albiol també ha hagut de completar el projecte inicial per poder finalitzar el refugi, ja que el projecte inicial no definia com havia de ser el sistema de calefacció ni els serveis ni l’equipament de la cuina, entre altres aspectes, ja que només es limitava a designar l’espai, sense més detalls.

 

D’altra banda, i mentre es du a terme la finalització de les obres durant aquest 2018, l’Ajuntament estudiarà el sistema de gestió i explotació del refugi per determinar si fa una gestió directa o si inicia un procediment de concessió administrativa.

 

El refugi de l’Albiol tindrà una seixantena de places en habitacions de 6 i 4 llits i un menjador amb una capacitat similar. La decisió de construir aquest refugi va ser presa per l’Ajuntament de l’Albiol ja que el municipi no disposa de cap allotjament turístic, de manera que la seva posada en marxa facilitarà la promoció turística de la població pels seus valors naturals, ambientals i paisatgístics. El terme de l’Albiol forma part del conjunt de les Muntanyes de Prades.